Снимка: БГНЕС

През последните няколко седмици Анджелина Джоли постоянно е под светлината на прожекторите. Съвсем скоро ще можем да я видим като един от новите супергерои на Marvel във филма „Вечните“, но новините около нея не са свързани с това. Всъщност Джоли е по медиите заради продължаващата съдебна битка с Брад Пит, с когото спорят за попечителството над шестте си деца. Засега везните са в полза на Анджелина, но бившият ѝ съпруг не мисли да се отказва. 

Актрисата наскоро се присъедини и към социалната мрежа Instagram, но не за собствено удоволствие, а да насочи вниманието на феновете си към случващото се в различни страни от Третия свят и бежанците, които бягат от войната. Първите ѝ публикации бяха свързани с Афганистан, последвани от битката за равни човешки права и осигуряването на спокоен живот по цялата планета.
 
Сега Джоли отново е в центъра на вниманието заради последното си дълго интервю с The Guardian. В него тя дискутира Брад Пит, Харви Уайнстийн и кариерата си в ООН. Актрисата говори за срещата си с обвинения в множество изнасилвания продуцент и как това я е накарало да откаже филм на Мартин Скорсезе заради връзката му с Уайнстийн.
 
Когато е попитана кога за първи път се е почувствала унизена във филмовата индустрия, Джоли отговаря „Е, без изненада, Харви Уайнстийн. Работех с него, когато бях млада“. Анджелина е само на 21 години, когато получава роля в романтичната комедия „Playing by Heart“, където Уайстийн е продуцент. Признава, че е успяла да избяга от лапите му, но смята, че много жени не споделят своите истории, защото са се измъкнали от насилието.
 
„Когато избягаш от стаята, си мислиш, че мъжът не е успял да те нарани, нали? Истината е, че дори опитът за насилие, е насилие“.
 
Що се отнася до случилото се в онази хотелска стая, Джоли отказва да споделя детайли, но признава, че било пълна злоупотреба с права. „Така беше. Беше повече от опит, беше нещо, от което трябваше да избягам. Стоях настрана и предупреждавах хората за него. Помня, че казах на Джони, първият ми съпруг, който се справи чудесно със ситуацията, да разкаже и на други мъже – да не позволят на момичета да бъдат насаме с Харви“.
 
Още от изповедта на Анджелина Джоли ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase