Снимка: Twitter
fallback

Любимият пистолет на Ал Капоне ще бъде изложен на търг. Заедно с оръжието Колт калибър 45 в аукциона ще се предлагат и други вещи на мафиотския бос -  семейни снимки, писмо, написано до сина му от килията му в "Алкатрас", леглото, което е споделял със съпругата си в луксозната им вила във Флорида, пише Франс прес.

Колекцията, която ще бъде пусната в продажба на 8 октомври в Сакраменто от тръжна къща "Уидърълс", е от наследството, оставено през 1947 г. от Ал Капоне на вдовицата му Мей Капоне, която я завещава на единствения им син Сони.

Ал Капоне, наричат също "Белязаният", е един от най-страховитите мафиотски босове по времето на Сухия режим в САЩ, когато всяко производство или продажба на алкохол е официално забранено.

Oще по темата
Въпреки че цялата полиция по петите му, включително известният Елиът Нес, ръководител на прочутия екип, наречен "Недосегаемите", Ал Капоне никога не е съден за насилствените си престъпления. Вместо това гангстерът е осъден на 11 години затвор за укриване на данъци.

Първоначално Капоне излежава присъдата в затвор в Атланта, където е третиран повече като гост. Впоследствие той е прехвърлен в "Алкатрас", където отношението към него е сурово, колкото и към останалите затворници.

От аукционна къща "Уидърълс" очакват любимият пистолет на Ал Капоне да бъде продаден за сума от порядъка на 150 000 долара. Предварителната оценка на друг от пистолетите на гангстера е между 30 000 и 60 000 долара.

Subastarán armas y objetos que pertenecieron a Al Capone https://t.co/SjPOp83zWi

— DataNova (@NoticiaDataNova) August 24, 2021

Партидите включват и джобен часовник "Патек Филип" от платина и диаманти, както и други лъскави бижута с инициалите на Ал Капоне. Настоящите собственици на тези артикули са внучките на гангстера, Даян и Барбара Капоне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Дедо

преди 2 години

Господ е направил хората различни, но мистър Колт ги е изравнил

25

Анонимен

преди 2 години

Колко трябва да си *** за да си купиш подобно нещо. Гнусно.

24

КъдяСиЦвято

преди 2 години

След време така ще продават пистолета на Асфалт паша,оня - от нощното му шкафче.

fallback