БГНЕС

Най-накрая! Червеният килим в Кан беше отново разпънат, за да може по него да минат звезди от модата, киното и музиката. Облечени в дизайнерски тоалети, с прекрасни прически и грим, те се реваншираха по невероятен начин за едногодишната пауза, която беше наложена заради пандемията от коронавирус.

На 6 юли беше дадено началото на филмовия фестивал в Кан, наблюдаван не само от кинокритиците, но и от модните критици. Известен със своята бляскавост и елегантност, фестивалът е един от най-чаканите по целия свят. И тази година чакането си заслужаваше, като на червения килим видяхме Бела Хадид, Джесика Частейн, Марион Котияр и още много други представители на модата и киното.
 
Както традицията повелява, на първата вечер от фестивала беше представено и журито, което ще определи кой ще грабне „Златната палма“. Тази година съдии ще бъдат Маги Джилинхол, Спайк Лий, Канг-хо Сонг, Милен Фармер, Клебър Мендонса Фильо, Джесика Хаузнер, Мати Диоп, Мелани Лорен и Таар Раим.
 
Българската публика ще стиска палци за филма „Сестри“, който в Кан е представен като „Women do cry“. Създаден от Мина Милева и Весела Казакова, в него участва Мария Бакалова, а продукцията е съвместен проект на България и Франция. Тя е включена в програмата „Особен поглед“ и ще се бори с още 17 филма. През януари 2020 година филмът получи голямата награда на събитието „When East Meets West“ в Триест.
 
Първият филм, който беше показан, беше „Annette“ с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър. Той трябваше да направи премиерата си на фестивала в Кан през 2020 година, но всичко се провали заради пандемията. Според NPR, лентата не е пускана след това в нито една платформа или след отварянето на кината, защото желанието на режисьорите е било тя да направи дебюта си именно в Кан.
 
Въпреки че минаха почти две години от предишния фестивал в Кан, звездите се реваншираха по невероятен начин, показвайки стилни тоалети.
 
Кои са най- запомнящите се визии на кино фестивала, вижте в материала на Tialoto.b

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase