Снимка: БГНЕС

Според The Hollywood Reporter 43-годишният актьор и режисьор Джеймс Франко трябва да плати над 2 милиона долара, за да уреди претенциите към него за сексуален тормоз.

През януари 2018 г. той бе обвинени от пет жени наведнъж, четири от които бяха ученички в киношколата му. Някои от тях бяха непълнолетни. В своите изявления жертвите обвиниха Франко във факта, че той и колегите му често се държаха нецензурно спрямо ученичките. Те експлоатираха студентки и ги принудиха да се появяват в еротични сцени, обещавайки за това амбициозни роли в техните проекти, предава БГНЕС.

След одобрението на споразумението между ответника и гореспоменатите ищци, той ще плати следните суми на жертвите. Сара Тийзър-Каплан ще получи 670 500, от които 223 500 ще трябва да похарчи за адвокатски хонорари. На Тони Гаал ще бъдат платени 223 500 долара, като 74 500 ще отидат за съдебни разноски. Останалите 1,3 милиона долара ще бъдат разпределени между други студентки. От общата сума на иска за услуги на адвокати общо ще бъдат изплатени 827 000 долара, а непотърсените пари ще бъдат изпратени до Националния женски правен център.

Ще припомним, по-рано адвокатите на актьора не признаха вината на своя клиент. Те обясниха позицията на Джеймс Франко по следния начин: обвиненията срещу актьор за неприлично поведение станаха отлична храна за таблоидните вестници. Всички тези оплаквания са неверни, подстрекателски и юридически неоснователни. Съдебният иск за колективни искове е заведен само, за да се даде на историята по-голяма гласност.

Джеймс Франко е участвал в скандали неведнъж, други жени също го обвиняват в сексуален тормоз. Той е известен актьор, режисьор, сценарист и носител на "Златен глобус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase