Снимка: Bulgaria ON AIR

По традиция Джулай не може да се случи, ако няма рокендрол на Камен бряг. И разбира се там, където небето посреща вода, а водата среща земята, е и Васко Кръпката.

"Някъде към края на 70-те младите хипари се сбирахме на варненските буни. Джулай морнинг ми е любимият български празник, който отбелязвам през последните 30-40 години, защото е свързан с рокендрола", каза Васко Кръпката пред Миро Димитров на Камен бряг.

Във времена, когато комуникацията по телефона беше лукс, певецът и неговите съмишленици са се събирали чрез мълвата за купона. А песните са слушали на касетофон с батерии, но не през цялата вечер. Пазени са за рок по изгрев слънце.

"За нас беше уникална тръпка, защото беше забранено. Сега сме на хотел, има басейн. Но се радвам, че се празнува Джулай и до днес, важното е да пропагандираме идеята за мир и любов, да направим света по-добро място", отбеляза емоционално Васко Кръпката пред "България сутрин".

Според него след пандемията хората са зажаднели за забавления. А животът не би бил същият, ако човек не се изправя пред предизвикателства.

"Представяш ли си да станеш сутрин рано и да нямаш пречки - трябва нещо да ни държи будни, да не ни се доспива. Дай Боже да ми е трудно, за да правя хубави песни. На лесно - всеки може", отсече музикантът в ефира на Bulgaria ON AIR.

На Камен бряг и тази година беше бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

"Празникът на Камен бряг вече е като голямо дете, което е пораснало и може да живее само. Джулай се празнува се все по-екологично - тази вечер тук имаше много групи еколози и няма причина някой да ни упрекне, че сме навредили на природата, докато празнуваме", отбеляза Цонко Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase