Снимка: БГНЕС
fallback
Певецът Дони е преживял опит за атентат. Певецът разказа, че е получавал заплахи, включително и как са опитали да взривят дома му. 
 
"Посипаха стълбището в дома ми с взривна смес. Вероятно неуки хора са го направили и не се стигна до взрив. Но е възможно да са искали само да ме сплашат". Това сподели в ефира на bTV певецът Дони.
 
Случката е от далечната 1996 г., когато се ражда идеята за обществено движение "Не на страха". 
 
"Тогава видях дечица на улицата, които се стреляха на игра и се наричаха с имената на тогавашните мутри. Дадох си сметка, че едно време ние си играехме на Ботев и Левски, а сега ми се видя повече от странно малчугани да си играят на мафиоти. Близките ми живееха в този страх и реших, че нещо трябва да се направи", каза Дони.
 
След като събрал над 100 000 подписа в подкрепа на идеята си "Не на страха", изпълнителят на „Уморени крила“ започнал да получава множество заплахи по телефона. "Дори и предложение от същите тези хора, чиито имена използваха децата на улицата, да се видим. Отказах, няма какво да си кажем", допълни певецът.
 
Дони останал най-добрият приятел на дългогодишната си дуетна половинка Момчил, въпреки писмото на Дони, с което той слага край на музикалния тандем през 2000 година.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Плешивия ака Вожда

преди 1 година

През онези години двамата Дони и Момчил били брутално обезчестени в хотелска стая от представители на въпросните групировки мутрета-според мълвата Момчил се отдал доброволно,докато Дони се направил на мъж и изял и бой като бонус - какви времена...като в приказките

29

Анонимен

преди 2 години

Чудя се как оцеляхме през 90-те? Страшни години. Борчески групировки, мутри, бандити, рекет, нападения по магистрали .....Сега живеем като в рая.

28

Анонимен

преди 2 години

"Помня,че питаха Стоичков дали е чувал за инициативата на Дони. Той каза,че не я познавал!"И за благодарност неговите дружки, мутрите, му набиха шамарите, та тогава му излезе прякора фазомера.

fallback