Снимка: БГНЕС

Монархът на Великобритания се радва на огромно семейство, в което са включени децата ѝ – принцовете Чарлз, Андрю и Едуард и принцеса Ан. Към тях се присъединяват внуците ѝ – принцовете Хари и Уилям, както и принцесите Беатрис и Юджийн, Питър Филипс и Зара Филипс, които не притежават кралски титли след решение на майка им принцеса Ан, както и Лейди Луиз Уиндзор и Джеймс Маунтбатън-Уиндзор.

От това голямо семейство произлизат 11 правнука на кралица Елизабет. Принц Уилям и Кейт Мидълтън даряват монарха с още трима наследници на трона – принцовете Джордж и Луи, както и принцеса Шарлот. От брака между Зара Филипс и Майк Тиндъл се раждат още три деца – Миа Грейс, Лина Елизабет и Лукас. Макар Питър Филипс вече да не е женен за Отъм Филипс, двамата успяват да посрещнат две деца заедно – Савана и Исла. Принц Хари и Меган Маркъл вече са горди родители на момче и момиче, като през 2019 година се ражда синът им Арчи, а преди няколко дни на бял свят се появи и дъщеря им Лили. През 2021 година принцеса Юджийн също станаа майка, допълвайки линията на правнуците със син Аугуст.

И докато някои възрастни наследници избират традиционни имена за децата си, други решават да им дадат по-символично значение. Ето какво се крие зад всяко едно от имената на 11-те правнуци на кралица Елизабет II.

1. Лилибет Диана Маунтбатън-Уиндзор
Родена на 4 юни 2021 година

Второто дете и първата дъщеря на принц Хари и Меган Маркъл получи необикновено име, което отдава почит на две силни жени от кралското семейство. Лилибет Даяна е кръстена както на кралица Елизабет II, така и на принцеса Даяна.

Елизабет (Елисавета) е библейско име, което означава „Господ е моята клетва“ преведено от иврит. Монархът на Великобритания е наричан Лилибет от семейството си, като прякорът идва още от баща ѝ. Най-новият член на кралския двор ще бъде наричан Лили, което е и в чест на Меган Маркъл и нейната майка Дория. Оказва се, че бившата херцогиня е наричана по този начин в детството си.

Второто име на Лилибет Даяна идва от принцеса Даяна – майката на принц Хари. За съжаление, тя никога няма да се запознае с внуците си, тъй като загина в катастрофа в Париж през 1997 година. Дъщерята на Хари и Меган споделя второто си име с принцеса Шарлот, която също е кръстена на принцеса Даяна.

Лукас Филип Тиндъл и другите наследници на кралицата, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

8

Койчо

преди 11 месеца

Като българин мога да призова сънародниците си за пълен игнор при писането на коментари за теЗ жертви на инцеста.То бива, то може, но не е нормално всяка 15 статийка да е за тези рептили. Особено в контекста на ставащото през последната година. Трябва да си пълен олигоФФрен да не усетиш, че глобалистските фъшкии от Лондонското Сити не дърпат конците на ПЛАНдемията.

7

Анонимен

преди 11 месеца

Абе, у нас се сърдят, ако някоя баба или някой дядо е прескочен и не е кръстено внучето на тях. Тези пък се сърдят, че го кръстили без да питат дали може да използват името. Лилибет било име само за кралицата, много лично и специално. Луда работа нищо, че са със "синя" кръв.

6

ПроСоТо

преди 11 месеца

До Анонимен5..ни са напиняй!..много си далече..