Снимка: България търси талант
fallback

10-годишният Калоян Гешев от София е новият "Taлант на България" в седмия сезон на "България търси талант" по bTV. Той се яви в шоуто с невероятни умения по скоростни изчисления.

Младият математик спечели титлата и наградата от 50 000 лв. в шоуто, благодарение на уникалните си способности и вота на зрителите - с убедителна преднина пред втория претендент.

На финала Калоян опита да постави световен рекорд по скоростно изчисляване и реши на живо десет задачи с 5-цифрени числа за по-добро време от очакваното, като допусна само една грешка. Тя му попречи да постави рекорда си официално, но не му попречи да е победител в седмия сезон на грандиозното шоу.

Водещите - Сашо Кадиев и Дани Петканов съобщиха, че лично са свидетели как Калоян е решил задачите цели четири пъти преди финала – всеки път по време на репетициите, но явно напрежението и емоциите от живото изпълнение са оказали своето влияние.

"Чувствам се много щастлив, че спечелих тази огромна награда", каза малкият-голям математик от сцената и поздрави останалите страхотни таланти, които останаха след него.

След дълго отсъствие от музикалната сцена, специален гост бе Руши, който представи хита си "Всичко се връща" - с нов, ефектен аранжимент, танц и визия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Бай 100ян

преди 2 години

Браво.Върви по следите на Черепа

23

Анонимен

преди 2 години

Къде му е каскетчето?

22

Анонимен

преди 2 години

Браво на детето!

fallback