Снимка: Istockphoto
fallback

Измина повече от година, откакто работата от вкъщи почти се превърна в новата норма. И докато мнозина адаптираха домовете си, така че да създадат усещане за по-работна атмосфера, останаха и такива, които съвсем пълноценно се наслаждават на всички екстри на дома си и дори предпочитат да работят от леглото. Това може и да ви изглежда добра идея, ала има доста негативни последствия за здравето ви. 


Намалява качеството на съня ви 

Умът ви асоциира определени активности с конкретни места и ще го  объркате, ако искате от него да работи с пълна сила там, където по принцип почива – а именно в леглото. По-добре определете едно място за работа и друго за сън и почивка. 

Вратът и раменете ще започнат да ви болят 

Работенето от леглото изкривява позата ви. Без значение дали повдигате определени части от тялото си в възглавници или седите в някоя йога поза, резултатът ще е болки в тялото и изкривяване в опит да балансирате позата и нивото на екрана и клавиатурата. 

Негативно влияние върху настроението и енергичността ви 

Често имаме навик да пускаме завесите и щорите в спалнята, за да се предразположим към сън. Ако обаче работите на подобно затъмнено пространство, рискувате да изпитате чувство на летаргия, което ще се прояви под формата на понижено настроение и понижен тонус. Разбира се, това ще се отрази и на продуктивността ви. 
 
Останалите негативни последици, които можете да очаквате, ако работите от леглото - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

И МИРИЗЛИВИ КРАКА

преди 2 години

И миризливи крака

1

До Екип на Tialoto

преди 2 години

Какво да очаквате, ако работното ви място е леглото.............- Претиване на отверстията и в най-лошия случай, венерически болести.

fallback