Снимка: БГНЕС
fallback

Моноспектакълът на Алекс Сърчаджиева "На живо" ще има своята премиера на морето. Той ще бъде един от гвоздеите в програмата на фестивала "Арт поток", който ще се проведе от 17 до 27 юли в Царево и Лозенец. В него Сърчаджиева разказва за най-трудните и хубави мигове от живота си. Текстът на биографичната пиеса е дело на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Димитър Коцев-Шошо. В постановката участва и актрисата Радена Вълканова.

Общо три ще са театралните премиери по време на феста. Втората е пиесата "Догодина по същото време" от Бърнард Слейд, постановка на режисьора Ивайло Христов, с участието на Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев.

Третата премиера е с провокативното заглавие "Монолози за пениса" с режисьор Росица Обрешкова, с участието на актьорите Кирил Ефремов, Павел Иванов и любопитна гост-звезда, която все още се пази в тайна.

На "Арт Поток" ще акостира и музикалния спектакъл "Бай Рок" на група "Джинджифил" с участието на Филип Аврамов-Фицата, Калин Вельов, Севинч Ибрахим, Милен Кукошаров и Цветан Андреев. Моноспектакълът "За любовта и всичко останало" на Иван Тодоров, познат от традиционното караоке парти на Hacienda, отново по текст на Яна Борисова, също ще бъде представен пред зрителите на театралното изкуство.

Традиционно по време на фестивала ще има и премиери на нови книги. За първи път в България, именно на „Арт Поток“, ще бъде представена очакваната биография на Богдана Карадочева и Стефан Димитров "Безнадежден случай" (Книгомания) написана от Георги Тошев. Журналистът и продуцент ще представи и своя документален филм "Париж на Богдана".

Гост на Лозенец ще бъде и голямата Цветана Манева с морска премиера на книгата „ТЯ, Цветана Манева“ (Книгомания) отново под редакцията на Георги Тошев.
Лео Бианки също акостира в Лозенец, където ще се срещне със своите фенове и ще подписва биографията си "Моят път" (AMG Publising), а за първи път в Лозенец идва и Веселин Маринов, който освен, че ще говори за биографичната си книга "От любов" (Сиела) ще зарадва почитателите си с акостични изпълнения на свои хитове.

Нашумялата млада авторка Рене Карабаш, която в момента работи по първия си игрален филм, ще представи на плажа хитовата си поетична книга „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ (Жанет 45). След миналогодишното си участие, в Лозенец се завръща и Иво Сиромахов с продължението на книгата „У майкини“ (Сиела).  

Актьорът Ненчо Илчев отново ще зарадва малки и големи със своя спектакъл от фокуси и магии на Площада пред Читалището в Царево и ще продължи с представянето на томчето си „Забранената книга за фокуси“ (Книгомания).

"По време на „Арт Поток“ със специално събитие ще почетем и паметта на великата Татяна Лолова, която няколко години беше патрон на фестивала и част от културния живот по Южното Черноморие. По инициатива на нейното семейство, част от прахта й ще бъде разпръсната в малкия залив в Лозенец, където бе разнесена и прахта на любимият й съруг Славето", съобщи на пресконференция Георги Тошев.

Режисьорът Ники Илиев проправя път на пълнометражните филми по време на „Арт Поток“ 2021 с морска премиера на един от най-успешните БГ филми – "Завръщане", който скоро ще бъде качен и в платформата на стрийминг гиганта Netflix. Н

Децата в Лозенец ще бъдат истински щастливи и от предстоящата премиера на книгата „Duende“ на Рени и Сузи, едни от най-следваните български знаменитости в социалната мрежа TikTok.

Една от прекрасните инициативи на Hacienda Beach тази година е идеята да бъдат представени български визуални артисти, които работят с холивудските продукции и създават редица популярни образи за нуждите на световната гейминг индустрия. Ще бъдат експонирани 12 специални табла с техни творби, които ще могат да бъдат разгледани от гостите на Лозенец. Самите творци също ще присъстват на събитието и ще разкажат за работата си в меката на киното и световния шоубизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Лозенец, център

преди 2 години

Веселин Маринов е идвал в Лозенец поне няколко пъти на концерти.Питайте преди да пишете.

7

До Ал. Попов

преди 2 години

Г-н журналисте, ако не бяхте използвали болд шрифт, нямаше да открия връзката между заглавието и съдържанието на Вашата публикация. Би било по-добре да не подлъгвате хората, които си правят труда да четат Вашите писаници. Защото хем сте смешни, хем сте жалки.

6

Прах

преди 2 години

Знаете ли,мисля,че тия който ги кремират крият нещо в живота си.някой ден ако се наложи да се иска ДНК за това лице, къде във въздуха ли.така стана и с Божидар Димитров???.

fallback