Снимка: MasterChef

След оспорвана борба Нела Тинчева напусна MasterChef на крачка от полуфинала. Последните четирима, които ще се борят за голямата награда са Мартин Банков, Стилиян Желязков, Мария Жекова и Теодор Колев.

Нела се включи в последната отборна битка в седмия сезон на MasterChef, в която участниците от един и същи тим бяха разделени от стена. Без да се виждат и като си разменят инструкции на висок глас, те трябваше да направят идентични ястия.

В последвалия сблъсък участниците в единия отбор се оказаха по-гръмогласни и по-лесно общуваха през стената, но конкурентите им синхронизираха действията си по-умело и постигнаха забележителен резултат. Тимът на Мартин и Теодор представи сходни чинии с агнешки котлети с коричка от шамфъстък, пюре от пащърнак и сос от вино и череши, но журито оцени по-високо приликите между ястията на Нела и Стилиян - говежди стек с глазирани моркови, целина и винен сос.     

В първия кръг от елиминацията участниците трябваше да разпознаят 22 различни сосове и овкусители. Теодор се справи най-добре със задачата и получи предимство в следващия кръг на елиминацията - да използва рецепта през цялото време на готвенето.

Във втория кръг хоби-готвачите бяха провокирани да излязат от земната орбита и да продължат пътешествието си в космоса. За да запазят мястото си в MasterChef, те трябваше да приготвят десерт с формата на планета с течен център и пръстен от изомалт. Нела постигна богат вкус и кадифена текстура, но подцени естетичния вид на сладкиша и напусна кулинарното шоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase