БГНЕС

Бела Хадид, Наоми Кембъл, Тайра Банкс, Адриана Лима, Жизел Бюндхен. Това са само част от моделите на Victoria's Secret, които виждаме на подиума през годините. Притежавайки стегнато тяло и голяма доза сексапил, те рекламират гордо бельото на марката и неслучайно си спечелват прозвището „ангели“, но и биват намразени заради това, че са слаби и се налагат като перфектни. В действителност не всички жени могат да се похвалят с идеалните им мерки и след като брандът е засипан с критики, че няма артикули за по-пищни клиентки, той решава да промени това.

След серия от демонстрации пред магазините на марката, а и за да подобри имиджа си, екипът на Victoria's Secret наема на работа Али Тейт Кътлър – жена, която влиза в категорията plus size. Тя носи размер 14, а до 2019-а моделите, работили за марката, са били с мерки най-много до 12.
 
„Размер 14 всъщност е средният за жените в Америка и мисля, че трябва да видим повече от него в медиите и модата, защото повечето жени са с такъв размер“, обяснява пухкавата красавица пред E!News, говорейки за своята работа и посланието, което иска да отправи към жените, които не харесват фигурите си.
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Ali Tate (@ali_tate_cutler)

 
Голяма крачка в правилната посока
 
Кътлър е на мнение, че дизайнерите на бельо са се вслушали в мнението на жените, които са основните им клиенти. Споделяйки своята първа снимка с модел от партньорството на марката с Bluebella, тя пише в Instagram:
 
„Голяма крачка в правилната посока“.
 
Близо три години по-късно осъзнава, че тя наистина е направила нещо много хубаво, заставайки пред камера, без да се притеснява от това, че е с излишни килограми. По този начин е дала начало на своята инициатива за положително отношение към телата и наднорменото им тегло, която всяка една жена като нея трябва да подкрепя.
 
„Когато влязох в магазина на Victoria's Secret за стартирането на колаборацията, се почувствах сюрреалистично... Никога не съм очаквала, че ще виждам изображение на себе си на стената, до тези супер топмодели, на които се възхищавам от малка“, спомня си тя.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Ali Tate (@ali_tate_cutler)

Али има своя линия дрехи – за по-пищни жени
 
Още преди да стане модел, Кътлър насочва работата си към хората с наднормено тегло и техните нужди от дрехи и аксесоари. През 2018 г. тя си сътрудничи с марката Reformation, за да пусне на пазара лимитираната серия The Reformation x Ali Tate Cutler Collection.
 
Докато Али рекламира дрехите, в социалните мрежи започват коментари, че преди години тя е говорила пренебрежително за хората с наднормено тегло, а в момента се опитва да припечелва на техен гръб. В Twitter се появява коментар, който тя направила към статията „11 причини вашата „загриженост“ за здравето на дебелите хора да не помага на никого“, публикувана през 2016-а.
 
„Извинете, но не ме интересува здравето на хората, които са дебели. Те имат собствен начин на живот и това е тяхно право“, пише тя и посочва, че затлъстяването е вредно за околната среда.
 
Как моделът насърчава бодипозитивизма, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase