Общ преглед
Екзотични комбинации и стресиращи продукти се превърнаха в сериозно изпитание за хоби-готвачите в MasterChef.

Всеки от претендентите за приза се изправи пред ексцентричен тандем от съставки по време на стрес теста. Комбинирането в едно ястие на привидно несъвместими вкусове като агнешко и кафе, горчица и мента, черен шоколад и соев сос, босилек и фъстъчено масло, моркови и малини се оказа изключително трудно.

Преди журито да даде старт на кулинарните експерименти, Chef Силвена Роу посъветва участниците да превърнат необичайните съчетания в приятели, а не във врагове. Един от хоби-готвачите обаче се провали. Въпреки безспорните си умения в кухнята, ливанецът Елиас Абуд се загуби между сьомгата и белия шоколад, и напусна MasterChef разочарован от себе си.

Последвалите елиминации вдигнаха градуса на напрежението. Талантите получиха задача да изберат по един вид протеин от съзнателно ограничените количества в склада и да го представят със сос и две гарнитури. Изискването да сготви жив омар разплака Виктория Капитонова, но след инструкциите на Chef Роу младата инфлуенсърка овладя стреса. Тя впечатли журито с кръгова презентация и подходяща за морския деликатес компания - аспержи, пюре от целина и сос холандез.

Под заплахата да загубят мястото си, повечето участници готвиха креативно и вдъхновено. Похвала за своя отлично овкусен пъдпъдък с аспержи, романеско, пюре от лилав картоф и боровинков сос получи 18-годишният Александър Александров. Искрен комплимент заслужи и художничката Диана Бояджиева. "Направо ме изумяваш! Всеки ден порастваш, направо излиташ!", възкликна Chef Петър Михалчев пред нейното филе от риба бока доро с аспержи, картофен чипс и сос Бьор блан.

Не всички обаче се справиха на очакваното ниво. Салонният управител Павел Тодоров пресготви своето филе от крокодил и си тръгна от MasterChef.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар