БГНЕС

Серина Уилямс е позната на света като една от най-успешните тенисистки на всички времена. Носителка е на 23 титли от Големия шлем и на 4 златни медала от Олимпийски игри. Тя е единственият тенисист, мъж или жена, печелил поне 6 пъти три от четирите турнира на сингъл от Големия шлем.

На 4 август 2012 година Уилямс става втората тенисистка в историята след Щефи Граф, която достига до Кариерен Златен Голям шлем, след като печели златния медал на Летните олимпийски игри в Лондон и се превърна в първия тенисист, мъж или жена, достигнал до Кариерен Златен Голям шлем на сингъл и на двойки (със сестра си Винъс). За първи път вдига титла от Големия шлем през 1999 година на домашния турнир в Америка. На финала побеждава Мартина Хингис в два сета.

Освен с огромни успехи на корта, Серина може да се похвали и с няколко постижения и извън него. Тя многократно е заставала на корицата на модни списания, създаде веганска модна линия, вдъхновена от Африка и е горда майка на дъщеричка. Сега Уилямс застава пред списанието Architectural Digest и отваря дома си за всички.

Шампионката закупува имението във Флорида преди 5 години, като веднага взима сестра си Винъс, за да ѝ помогне с интериорния дизайн. Дотогава двете дами са живели заедно, като това е първият самостоятелен дом на Серина. Именно затова тя е искала всичко в него да е перфектно и да има значение.

И тъй като Серина не е толкова добра в дизайна, колкото в тениса, тя използва таланта на сестра си. „Успях да науча доста неща от Винъс“, казва тя пред Architectural Digest. Разбира се, на помощ идва и професионален интериорен дизайнер – Соня Хафи. Тя описва дома като „обитаем лукс“, вдъхновен от любимите елементи на Серина от посещаваните хотели по целия свят.

Вижте дома на Серина в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase