Снимка: БГНЕС

Тя е красива, изтънчена и винаги носи хубави накити по себе си. През годините работи като гемолог и бижутер, като през ръцете ѝ са минали множество скъпоценни камъни. След като семейството ѝ претърпява голяма загуба – съпругът ѝ почива след близо 7 години, прекарани в будна кома, тя решава да започне живота си отначало. Отгледала две прекрасни деца, Мириам де Унгрия и Лопес се посвещава на тях и страстта си към бижутата, създавайки своята собствена марка. В колекциите ѝ можем да открием много от символите на България, защото тя е княгиня Търновска и завинаги ще остане съпруга на княз Кардам Сакскобургготски.

Коя е Мириам де Унгрия и Лопес?

Тя е родена на 2 септември 1963 г. в Мадрид и има благородническо потекло. Родителите ѝ – Мария дел Кармен Лопес и Олеага и Бернардо де Унгрия и Гоибуру, са с баски етнически произход.
 
Мириам е единственото момиче и най-малкото дете в семейството, като има още шест братя, които се грижели доста за нея. Учила първо в родния ѝ град, като ходела на уроци по балет. След това е продължила образованието си в Лондон.

По-късно Мириам де Унгрия и Лопес завършва История на изкуствата, като ходи на допълнителни курсове и специализира гемология. Така започва да работи в бижутерийния бизнес. В продължение на няколко години е оценител на скъпоценни камъни, след което се престрашава да създаде своята първа авторска колекция.

„Някои идваха при мен с бижута, принадлежали на предците им и нямаха никаква представа за тяхната стойност. Аз ги оценявах. Станах основател на нашата професионална асоциация на оценителите на ценности АЕТА. Бях неин президент, а сега съм член на борда“, разказва Мириам де Унгрия пред официалния сайт на Симеон Сакскобургготски.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 👑 (@royalsaddicted) на

А къде се запознава с бъдещия си съпруг и още за съвместния им живот, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase