БГНЕС

Възможно ли е Доналд Тръмп да е похарчил 70 000 долара само за една прическа?

Това се питат американците дни преди президентските избори в САЩ. Според разследване на журналисти от New York Times, малко след като е избран за държавен глава през 2016-а, той не пожалил средства, за да изглежда добре за свое телевизионно участие, като парите не дал от собствения си джоб.  

Разследване на New York Times показа, че президентът е платил само 750 долара данъци през 2016 г. и още толкова на следващата. Сумата контрастира доста на фона на тази, която той похарчил за оформяне на непокорния му перчем, заради който често търпи подигравки. 
 
Междувременно младият политик Александрия Окасио-Кортес, която е член на Демократическата партия на САЩ, отбелязва в своя Twitter, че е дала 750 долара, но не за данъци, а за своята прическа по случай рождения й ден. Тя посочва, че е изпозлвала собствени средства. 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Diet Prada ™ (@diet_prada) на

 
"Защо републиканците не критикуват идола си за 70 000 долара държавен разход за прическа? О, защото са безгръбначни и мразещи жените лицемери, затова!", пише политикът в социалната мрежа. 
 
"Не знам как може да струва толкова много", казва пред Townandcountry Томи Бъкет, стилист от Ню Йорк. По думите му, дори и в престижните салони в Манхатан няма такива цени, като най-скъпата мъжка подстрижка там е около 150 долара. Той смята, че негови колеги взимат по-скъпо, ако ходят по домовете и изпълнявта по-специални поръчки, но едва ли биха поискали безумната сума от 70 000 долара. Мъжът е категоричен, че колкото и пари да похарчи Тръмп за косата си, той не може да си купи стил. 
 
"Тръмп може да е президент и да обича скъпите неща, но вижте косата му. Тя не струва толкова, нито изглежда добре"; "Не мога да повярвам! Толкова пари за тази топка косми...", пишат възмутени граждани в социалните мрежи.
 
Коментирайки скандалния разход, много модни експерти изтъкват, че Иванка Тръмп прилича много на баща си, защото веднъж тя дала 95 000 долара за грим и прическа. Според информация на "Дойче Веле", тя винаги разчита на личния си гримьор. 
 
„Всички знаят, но хейтърите и загубеняците отказват да го признаят, че не нося перука. Косата ми може да не е перфектна, но си е моя“, споделя преди години Тръмп по повод специфичната си прическа.
 
Не всеки може да се докосва до косата му
 
В книгата си „The Fire and the Fury“ Майкъл Уолф пише за това, че американският президент се боядисва, като за целта ползва специална боя, наречена „Just For Men“. Това потвърждава и дъщеря му Иванка.
 
През 2014 г. Тръмп разкрива пред "Playboy", че е доста взискателен и не желае всеки да го пипа. Той посочва, че вече не иска да го подстригва никой друг, освен съпругата му Мелания. Не е ясно дали решението му е продиктувано от това, че оплешивява или се притеснява да не развалят неговия "прекрасен перчем". 
 
Още за прическата на Доналд Тръмп през годините и подигравките за нея четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase