Снимка: БГНЕС
fallback

Историята на България винаги е събуждала интерес не само у нашия народ, но и по целия свят. Държавата ни преминава през няколко трудни периода, но винаги е намирала начин да се изправи и отново да завоюва мястото си на картата. Територията ни е завзета два пъти, постигаме победи и в двете световни войни, но някак си предците ни се събират и започват да изграждат наново основите на днешна България.

Във великото ни минало има личности, които се открояват сред обществото. Тук говорим за писатели, бунтовници и революционери, способни да повлияят на цял един народ и да го събудят от дългия сън, за да го накарат да потърси свободата и правата си. Към тези силни мъже и жени се присъединява и една дама, която не е с български корени, но се влюбва в страната ни в момента, в който стъпва в нея.

В последствие тя сяда на най-високия трон за една жена и получава титлата царица. Чрез брака си с цар Фердинанд I, тя се превръща в майка на нацията и дори е наречена „Коронованият ангел на България“. Нейното име е Елеонора.

Коя е царица Елеонора и подробности за живота й, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Въй Въй Въй

преди 3 години

Пак ще добавя че Фердинант е германец но той е от 33 та степен масон. Или трябва да си от ИЗБРАНИТЕ или да си купиш мястото. Германия се заиграва с тяхните(Ешкенази) - в превод германски евреин и последиците са катастрофа след катастрофата.

21

Въй Въй Въй

преди 3 години

Само да вметна:След 1945 СССР завзема България и Съюзът или Русия както искате така си го превеждайте, не са Руснаци. Никой от главорезите на СССР не е руснак. Те са от ИЗБРАНИТЕ. Един такъв е Андрей Луканов и други като: Стефан Софиянски, Андрей Станишев и майка му която измисля македонски литературен език. Да са ви честити омразните коментари против руснаците. Това е и целта на ИЗБРАНИТЕ.

20

дивак

преди 3 години

До До 1Ми ей ти ги факти Национална катастрофа-1913 Национална катастрофа 1918, благодарение на алчността на Кобургите, без да броим икономическите последствия и загуба на Западните покрайнини, Одринска и Беломорска Тракия. Само заради решенията на един самозабравил се...И още нещо, само благодарение на "комунистите" Тракия не е гръцка територия.

fallback