Снимка: БГНЕС
fallback

Тя е млада, красива и много известна. След като шведският принц Карл Филип обяви, че ще се жени за нея, всички започнаха да я критикуват за нейните скандални фотосесии. През годините тя е работила като сервитьорка, а след това и като модел, като дори се снима в известни риалити формати за изкусителки. Въпреки нападките към нея и миналото, което не крие, София Хелквист се превръща в личност, която днес всички уважават.

Наскоро принцесата даде пример на хората и за пореден път се доказа, като стана доброволка в болница. В разгара на пандемията в Швеция, тя замени марковите си дрехи и аксесоари с медицинска униформа, за да  постъпи в лечебното заведение "Софияхемет" в Стокхолм. Сега, няколко месеца по-късно, тя обяви, че ще продължи работата там, защото персоналът все още има нужда от нея.

"Като почетен президент на болницата, принцесата иска лично да помогне в тази криза, обхванала цяла Швеция", каза говорителят на кралския двор Маргарета Торгрен. Тя заяви пред АФП, че от септември София Шведска ще бъде на непълно работно време.

„Последните няколко месеца бяха трудни за много хора, но на последно място за здравеопазването“, каза принцесата и изтъкна, че като доброволец има възможност да види отблизо проблемите в здравната система и да общува с много пациенти, чийто мнение също е много важно.

За да работи в болница, тя е изкарала интензивен курс на обучение и спазва строго мерките, предприети заради пандемията. Освен че може да я видите как дезинфекцира коридорите и стаите, тя се грижи за почистването на оборудването в някои зали, събира боклук или помага за хигиената в кухнята - все неща, които не са присъщи за една принцеса.

Коя е София Хелквист, вижте в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

в грешка си

преди 3 години

До Анонимен 16Първо,Симеон никога не е бил цар,а престолонаследник!И второ,лично Г.Димитров е искал да избие царското семейство за благодарност, дето цар Борис го спаси от Хитлер!Само че Сталин не е разрешил,и е наредил да ги пуснат по живо и здраво!Гошо Тарабата е знаел какво ще последва,ако сбърка нещо!След време Симеон става агент на КГБ,и по думите на техен генерал им върши добра работа!

17

Анонимен

преди 3 години

Откога мyрвите станаха.......Ми откактоМайкаТи те роди......

16

Анонимен

преди 3 години

ето затова комунистите стоят високо в очите ми!Защото са казали на българския цар като са завзели властта и им е бил в ръцете: "имаш 24ч да напуснеш стараната и икога не се връщай"! Не са го убили нито него нито семейството му!Ето тези "развити" народи, които аз много уважавам, особенно скандинавските народи, заради социалното им развитие непостигнато никъде по света и на най-високо обществено развити е в света, не са успели да се справят с монархичния си проблем и с това ми падат в очите

fallback