Снимка: БГНЕС

"Бях толкова развълнувана от вашата решителност". Това каза в емоционално видео Адел, благодарейки на групата за натиск "Гренфел Юнайтед" за борбата им за безопасни жилища във Великобритания.

Звездата почете три години откакто пожар на четвъртия етаж в "Гренфел Тауър" – висока жилищна сграда отне живота на 72 души и рани други 74-ма – това е най-големият и смъртоносен пожар на острова след Втората световна война.

32-годишната певица се присъедини към нацията във виртуална възпоменателна служба, за да почете жертвите и да изкаже съболезнования към близките им, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Daily Mail.

Адел благодари на "Гренфел Юнайтед" за кампанията им за безопасни домове след трагедията през 2017 година. +Искам да изпратя любовта си до всички вас днес. Въпреки че е толкова важно за нас да си спомним тази нощ, важно е да мислим къде сме сега и да се радваме на живота", каза тя.

Около 2000 жилищни сгради все още са със същата опасна облицовка, която покриваше злополучната "Гренфел Тауър" и заради която пожарникарите успяват да овладеят огъня след близо 24 часа гасене на 15 юни 2017.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase