Снимка: БГНЕС
fallback

Тя е едно от най-коментираните лица в британския кралски двор. След като чичо ѝ – крал Едуард VIII, абдикира, нейният баща – Джордж VI, заема неговото място. Така заедно със сестра ѝ Елизабет се преместват в Бъкингамския дворец. Двете са възпитавани по строгия протокол, но едната става изтънчена млада дама, а другата – нейна пълна противоположност.

Маргарет Роуз Уиндзор винаги е живяла в сянката на своята по-известна сестра, която по-късно става кралица Елизабет Втора. През годините я наричат Принцеса номер 2, Пи 2 или “резервната принцеса“. След като разбира, че баща ѝ вече е крал, тя казала на сестра си Елизабет: „Горкичката, ще ставаш кралица!“ и се затичала, блъскайки един от придворните.

Коя е принцеса Маргарет?

Принцесата е родена на 21 август 1930 г. в замъка Глемис. Тя е първият член на британското кралско семейство, който се ражда в Шотландия от 300 години насам. Майка ѝ настоява да я кръстят Ан, но по волята на нейния дядо – Джордж V, ѝ дават името Маргарет Роуз. По-късно всички я наричат просто принцеса Марго. Според някои източници, нейното раждане било оповестено няколко дни по-късно, за да не бъде вписана под номер 13 в енорийския регистър. Въпреки всичко, тя не може да избяга от своята съдба, предопределена от фаталното число.

Като по-малкото дете, тя е любимка на нейния баща. Двете със сестра ѝ получават неформално образование в Бъкингамския дворец. Там за тях се грижи шотландската им гувернантка. По-късно, когато пораства, принцеса Маргарет разкритикува майка си за това, че не е ходила на училище като останалите деца на нейната възраст.

За буйния нрав на принцеса Маргарет прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

На снимката обаче е принцеса Ан!

4

Иванов

преди 3 години

Смени я тая снимка бе, колко пъти да ти казвам?

3

Иванов

преди 3 години

Сменете снимката бе! Не ме ли чуваш?!

fallback