Снимка: bTV

Градусите в кухнята на MasterChef се покачват, а страстите започват да бушуват като в тенджера под налягане. Във вторник от 21.00 ч. огънят в кулинарното шоу по bTV ще бъде разпален от бунт, който най-добрите хоби-готвачи на България ще вдигнат срещу своя капитан.

В първите минути предстои битка между два противникови тима, в която дисциплината и бързите реакции ще са точно толкова важни, колкото отличният баланс на вкусовете, внимателният подход към деликатеси като Фое Гра и дяволски нокът, и прецизната техника.

Под ръководството на своите капитани, участниците в MasterChef ще трябва да приготвят предястие и основно ястие за специални гостенки - латинотанцьорки. Един от лидерите обаче ще изпусне контрола над своя екип и срещу него ще се надигне недоволство.
Потушаването на конфликта ще бъде в ръцете на Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев. Докато двамата търсят изход от ситуацията, Chef Силвена Роу ще разкрие невиждан досега свой талант.

Загубилият отбор ще отиде на елиминации, където ще бъдат изправени пред предизвикателството да приготвят типичен за Италия продукт.

В това изпитание някои ще покажат майсторство от висока класа, а други ще се справят на ниво la cucina di мamma. Между добре балансираните и рафинирани предложения журито ще открои един истински кулинарен шедьовър, а авторът му ще бъде посочен като потенциален финалист.

За съжаление, сред презентациите ще има и непростим провал. Създателят на ястието, което Chef Михалчев ще сравни с "цъфнали налъми", а Chef Роу ще нарече "лекарство за лоша настинка", ще напусне завинаги MasterChef.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase