Снимки: MasterChef
В последния ден от кастингите на MasterChef Андре Токев също даде своята златна престилка. Той я връчи без колебание на 21-годишния пловдивчанин Димитър Тончев. Той изучава изкуствен интелект във Великобритания и е категоричен в любовта си към науката. 
 
Димитър сподели, че харесва молекулярната кухня и експериментира на база познанията си за химичните процеси при обработка на продуктите. Той спечели адмирациите на енциклопедиста в кухнята със своя авангарден прочит на сладолед в "тако" вафлена коричка и сфера от портокалов сок. 
 
Chef Токев оцени безспорната комбинация от интелект и талант, които се изявяват в експлозия от вкус и техника според най-новите тенденции в света. А хоби-готвачът обясни участието си в MasterChef с решението, че "този живот няма да го изживя без да отворя поне един ресторант".
 
Димитър Тончев спечели златна престилка с "тако" сладолед
 
Журито раздаде и последните бели престилки на кандидатите за титлата MasterChef и 100 000 лева. 
 
Графичната дизайнерка Десислава Чапова получи поздравления за своя деконструиран пай с крем от манго и италиански меренг, както и за отношението си към хляба с квас като към "второ дете". 
 
Икономистът Богдан Богданов оправда идването си от Брюксел с перфектен телешки стек със скариди, сос паризиен и чипс от сладък картоф. Страстният любител на барбекюто и сочните стекове накара дори избягващата животински продукти Chef Силвена Роу да си "оближе пръстите".
 
Писателят и убеден веган Георги Жеков развълнува не само дамата в журито на MasterChef със своите зеленчукови лимецови мъфини с авокадова разядка, философията си за здравословното хранене като лекарство и практикуването на екстремни спортове. 
Престилки спечелиха „бито руто маки“ вариацията на суши на Мина Михайлова, филето от елен с печена земна ябълка на шампиона на България по хвърляне на диск Владимир Девизиев и мъфините с тиквички и кифличките със сирене и кашкавал на винарката Ани Шмит.
 
Управителят на ресторант Теодора Бонева влезе в кухнята на MasterChef с категоричната заявка, че не е дошла за малко и успя да я потвърди с рецептата си за скумрия на тиган с по-различна картофена салата и японска майонеза. 
 
37-годишният копирайтър Ивайло Спасов сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу „хипстърска“ чиния с хрупкав лаврак и „таратор“ със сусамов тахан, която му спечели "радикална промяна в живота". 
 
Запалената фенка на MasterChef, която успя да разтопи сърцето на самурая в журито - Венислава Миразчийска, спечели мечтаната престилка с филе от лаврак с тиквичка, сушен домат и песто. Тя призна, че се е подготвяла усилено за състезанието, като приятелят й засичал вкъщи време 1 час.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase