Снимка: bTV
Chef Силвена Роу даде своята златна престилка на канадката Линда Петкова за нейната безглутенова торта гараш. Тя е омъжена за българин, икономист е по образование, но голямата й страст е сладкарството. 
 
Започнала е да се интересува от по-здравословните варианти на рецепти, когато разбрала, че и самата тя, и трите й дъщери имат има нетолерантност към глутена. А Линда вярва, че всяко дете трябва да бъде щастливо и да хапва вкусни изкушения. Затова превръща хобито си в малък бизнес и постоянно експериментира да постигне отличен вкус без различни традиционни съставки. Решава да се яви пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу именно с интерпретацията си на класическатата торта, защото гарашът е „една от най-великите български торти“.
 
Своят кулинарен талант доказаха още шест впечатляващи хоби-готвачи, които взеха престилката на MasterChef с вкус, красота и усет към продуктите. Дафина Кехайова влезе в най-голямата кухня на България с традиционна родопска носия и поднесе на топ кулинарите клин с тиква. Тя призна, че се надява да запали младите да се интересуват и да пазят старите рецепти като уникално богатство. 
 
Христо Василев сбъдна дългогодишната си мечта за място на арената на MasterChef и взе престилката след два неуспешни опита. Той сподели със зрителите на bTV, че тежко диабетно състояние е провалило участието му в предишния сезон и тотално е променило хранителните му навици. Но този катаклизъм е предопределил и избора на печелившата чиния  - със стек от риба тон, пикантен крем от авокадо, тропическа салца с манго и малайзийска дантелена палачинка роти джала.
 
32-годишната стюардеса Павлина Тодорова поднесе на журито домашна черна паста, майонеза с едамаме и скариди. В замяна за насладата на сетивата тя получи от журито съвета да съобразява цвета, формата и материала на чинията с храната, която ще сервира в нея. 
 
Мисис България 2017 година Анна Стефанова влезе в кухнята на MasterChef с короната си, за да докаже, че красивите жени могат да готвят отлично, а и всяка дама заслужава да се чувства като принцеса, докато твори вкусове. Тя взе своята престилка с рецептата за октопод с нахут и шафран, а Chef Роу я поздрави за грацията, с която работи.
 
29-годишният специалист  по дигитален маркетинг Радослав Безпризванин призна, че в шоуто търси начин да стартира отново живота си и да се отдаде на голямата си страст към готвенето. Въпреки силното си вълнение, той впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу с перфектния си лимонов тарт с меренг. 
 
Класическата баница с ръчно точени кори донесе престилка и на 18-годишната ученичка Иванка Христова. Тя благодари на баба си, че я е научила да я приготвя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase