Снимка: Istockphoto

След като властите в най-различни страни по света предупредиха хората да вземат мерки срещу разпространението на коронавируса, много известни личности решиха да дадат пример в социалните мрежи, като се покажат с предпазни маски. Носенето и смяната им на всеки два часа, честото миене на ръцете и използване на дезинфектант за ръце, са част от нещата, които те спазват и препоръчват на своите последователи.

Актьори и музиканти от световна величина, известни блогъри и риалити звезди споделиха в Instagram какви маски ползват. Някои отделиха от времето си, за да предупредят последователите си да бъдат внимателни и да спазват лична хигиена, с което могат да намалят риска от заразяване.

Ето кои звезди сложиха маски заради коронавируса:

Ким Кардашян

Най-известната от клана Кардашян побърза да отправи апел към милионите си последователи да се информират и да спазват мерките, предписани от американските власти.

"Пазете се всички, защото коронавирусът се разпространява по целия свят. Мийте си ръцете често и винаги използвайте дезинфектант. Когато излизате навън, използвайте защитна маска. Също така избягвайте претъпканите места!". Това написа  Ким в Instagram.  Съпругата на Кание Уест сподели своя снимка, на която е с бяла маска.

Много хора написаха под публикацията ѝ, че като известна личност не бива да всява паника сред хората и да ги кара да се запасяват с маски.

Вижте кой още призова за предпазливост в социалните мрежи в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase