В първия епизод на MasterChef Петър Михалчев връчи своята златна престилка на виетнамката Куин Чан за невероятната й речна супа с раци и я изпрати директно в елитната 16-ка на най-добрите хоби-готвачи.
26-годишната азиатка накара шеф Андре Токев и шеф Силвена Роу да си сръбнат с удоволствие от нейното ястия, спазвайки източната традиция за висока оценка на вкуса. Умелата готвачка Куин сподели, че още от малка вярва, че да готвиш е магия, а дървените клечки смята за „вълшебни пръчици“. Тя живее в България от 12 години, мечтае да има свой корейски ресторант и да пренася гостите си в друг свят.
Бяла престилка и място в състезанието спечели метъл вокалистът Добромир Ганчев като поднесе на журито екзотично филе от кенгуру и накара шеф Михалчев да го определи като един от сериозните претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева.
„Мис най-красиво тяло“ Кристина Казакова впечатли топ кулинарите със здравословните си мъфини и философията, че красотата се дължи на здравословното и вкусно хранене. Една от най-запалените фенки на шкембе чорбата – Кремена Тонкова доказа, че дори и това често подценявано ястие може да ти донесе комплименти от звезди на световно ниво, когато е приготвено с усет, стил и любов.
28-годишната Елени Александрова получи своята престилка с апетитни равиоли с активен въглен и мечтата си за рибен ресторант в България. Мартин Методиев изнесе своеобразен MasterClass за приготвянето на лаврак с пюре от грах и винена пяна. Той обеща на журито и зрителите на bTV, че прецизното филетиране, познаването на различни техники и естетичното аранжиране на храната, с които заслужи трите "да"-та, са само началото на едно вълнуващо приключение.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
18
Боян Вълчев
преди 4 годиниЗнаете ли кое е най-абсурдното покрай това реалити?Андре Токев наема служители в собствените си заведения при следните условия:5-дневна работна седмица, с по 12 часа продължителност на работния ден. осигуровки на минимална заплата.реално плаща в плик, под масата, спестявайки пари от собствените си служители. Това се уверих в скорошна среща с представители на неговия бизнес - бях на интервю за работа. Запознавайки се обачче с тези условия, бях меко казано огорчен.
17
Активен въглен
преди 4 годиниНа вид отвратително, но какъв ли ще е вкуса на равиоли ли, или каквото там беше.Ползвам активен въглен за почистване на зъбите и гледам по-бързо да ги изплакна, че е отврат.Отделно се ползва и при някои натравяния, та може и ей така, профилактично да го слагат.
16
Шеф Пръци
преди 4 годининевероятна комбинация- боб, леща и един шоколадов бонбон. Тогава насвъпва благоуханният миг на вечността с ниски ноти на тръба.