Снимка: bTV
fallback
Само след седмица на кулинарната арена на MasterChef ще се качи шестото поколение хоби-готвачи, които ще се борят за заветната престилка. Тя пък е първата стъпка към голямата награда.
 
От 24 февруари в ефира на bTV стотици хоби-готвачи ще представят разбирането си за храната като удоволствие, чрез което изразяват себе си, даряват любов и дори се лекуват. 
 
Своята визия за първокласно ястие ще покажат метъл музикант, изящна моделка, мениджър на критични ситуации, продуцент, рокер, обиколил три континента, хотелиер, бизнес дама, банкер и дори рейнджър. Те пристигат от всички краища на света, за да докажат възможностите си пред компетентното жури - шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу. 
 
Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще сготвят множество впечатляващи и екзотични комбинации от продукти, здравословни блюда, но и традиционни ястия от българската кухня. Много от тях ще съобразят избора си на рецепта с предпочитанията на член от журито, на когото симпатизират и чиято философия за храната споделят.  
 
Те ще демонстрират отлични познания за обработката на продуктите, технологичните процеси, модерните готварски уреди, естетичното представяне на рецептите и последните тенденции на световната кулинарна сцена. 
 
В опит да впечатлят журито, състезателите ще разбулват тайните на баба, собствените си рецепти за семейно щастие, ще покажат дори рецепти за средновековни храни. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Това е МастърШеф. Оня с красъьите е ХелсКитчън и той започва другата седмица. :-)

12

Гого

преди 4 години

А стига бе , пак ли тия черпаци, ядене ,ядене, нямали нещо за духовната храна.

11

шеф

преди 4 години

"Шеф"? Ай, стига глупости! На български е готвач е главен готвач! И дотегнаха с тези готвачи, честно. На всеки канал готвят.

fallback