Списание Elle
fallback

Джейн Фонда е едно от съкровищата на Холивуд. Актрисата успява да се превъплъти във всяка една роля и да накара публиката или да я хареса, или да я намрази. Родена през 1937 година, тя има спечелени две награди "Оскар", седем "Златен глобус"“ и още над 40 други статуетки.

През последните години обаче не я виждаме толкова често на големия екран. Последният ѝ проект "Книга за възрастни" бе през 2018 година и сега Фонда по-скоро се изявява в телевизията. По-сериозно ангажирана е с борбата срещу климатичните промени като всеки петък води протест във Вашингтон.
 
Звездата е арестувана всеки път, но това не ѝ пречи да продължи с мисията си. Към нея привлича и доста известни свои колеги – Сам Уатърсън, с когото работеха в сериала "The Newsroom" и Тед Дансън. Едно от най-разпознаваемите лица обаче беше това на Хоакин Финикс, който заедно с Фонда протестира точно преди наградите "Оскар".
 
Актрисата се шегува, че хипермобилните ѝ стави ѝ помагат да се измъква лесно от белезниците. Първият й арест е още през 1970 година в Кливланд. Тогава тя е задържана заради витамини, които са били сметнати за наркотици. Снимките ѝ от ареста бързо обикалят медиите и превръщат Фонда в любимка на публиката.
 
Климатичните промени са толкова важни за нея, че тя си договаря 4-месечен отпуск от сериала си "Grace and Frankie", за да може да присъства на всеки един протест във Вашингтон. Признава, че е вдъхновена от Грета Тунберг и Наоми Клайн и е решена да наруши спокойствието си в името на природата. 

Още от интервюто на Джейн Фонда четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

.....

преди 4 години

Годините не и личат на снимките в списанието защото е минала ютията на фотошоп.Иначе на снимката от Инстаграм си е като смачкан вестник в лицето и ръцете и също.След пластични операции се старее много по-бързо.

10

Анонимен

преди 4 години

стига сте въздишали по тази жена. гледайте тия до вас.

9

65

преди 4 години

Тази снимка е отпреди 20 год.сигурно.Скоро я гледах по време на протестите с белезници.Ами направо си прилича на 80 годишна.За разлика от нашите измъчени баби,тя е с поглед на млад човек.И как не ,какво и е липсвало?

fallback