Снимка: БГНЕС
fallback

Американският предприемач Джеф Безос, който е основател на Амазон и е най-богатият човек в света, придоби имот на стойност 165 милиона долара в Бевърли Хилс, Калифорния.

Според The Wall Street Journal, по-рано нито един жилищен имот в Лос Анджелис и предградията му не е бил продаван за толкова голяма сума, предаде БГНЕС.

Площта на имението е около 3,6 хектара. Безос го е купил от медийния магнат Дейвид Гефен без участието на агенти по недвижими имоти. В имота има тенис корт, голф игрище, няколко градини и къщи.

Според вестника, Гефен е купил имота през 1990 г. за 47,5 млн. долара. Тогава това е най-голямата сума, платена за жилищен имот в района на Лос Анджелис. Първият собственик на имението е един от президентите на Warner Bros. Джак Уорнър.

Според Bloomberg, състоянието на Джеф Безос надхвърля 132 милиарда долара. Той се нарежда на първо място в списъка на най-богатите хора в света. В момента капитализацията на Amazon надхвърля 1 трилион долара. Безос притежава и авиокосмическата компания Blue Origin. През 2013 г. той придоби The Washington Post за 250 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Точно

преди 4 години

До МинаващТочно, ако махнем 6 нули се получава:132 000 000 000165 000 000132 000 $ да извадим 165$ за най-скъпит имот в Л.А. :)

9

Хе,хе!

преди 4 години

Та тоя американски милиардер е много беден в сравнение с Николай и Евгения Баневи ! На нашите милионери имотите са поне 2 пъти по-скъпи ! Защото им е позволено да дерибействат из България - ами комсомолски деятел е работил Банев !!! Те така работят комсомолците-учат се от комунистите! И после стават комунисти ,за да крадат повече !

8

дедо Ташунко

преди 4 години

Безос е нагъл и алчен тип. На такива като него парите не им стигат никога. В Библията е казано: "Който парите обича, на пари няма да се насити". Добре, че идва висшата справедливост за всеки един от нас.

fallback