Снимка: bTV
fallback
Снощи тръгна дълго рекламираното шоу на Николаос Цитиридис, което само по себе си е събитие за родния телевизионен ефир. Защото в този часови пояс дълги години властваше единствено Слави Трифонов. И никой не посмя за тези години да излезе в пряка конкуренция с него.
 
Разбира се, това се случи единствено заради факта, че Трифонов напусна bTV и си направи собствена телевизия.
 
Очаквано, още преди първия ефир на Цитиридис заваляха коментари, като хейтът и надеждата вървят ръка за ръка. Българинът силно люби и мрази и средно положение рядко има. 
 
На драгия телевизионен зрител трудно може да се угоди. Иска нови лица, но когато се появят започват анализите за провал, защото не се залага на утвърдени имена.
 
Е, имаме новото лице - Николаос. Гръцките му корени веднага родиха фолклора, че след турските сериали ни превзема византиец. А сравненията със Слави Трифонов са неизбежни, което изправя новият водещ пред трудна задача. В социалните мрежи веднага се появиха категорични оценки - "Не става!". Колко от тези, които лепват тази оценка си спомнят Трифонов с плитката в началото на неговата кариера? И ставаше ли тогава? 
 
За да се оцени Цитиридис ще трябва да мине време, да му се дадат поне първите 100 дни. Той даде добра заявка - има чувство за хумор и самоирония, остава и сценаристите на шоуто да доизградят неговия образ. Млад е, трябва да се справи и с неминуемия хейт, който за нашите ширини си е нещо в реда на нещата. Пък и няма как да се хареса на всички.
 
Това, което направи впечатление в първото издание е, че форматът наподобява този на Трифонов. Не че Трифонов го е измислил - това си е стандарт на вечерните токшоута извън нашите предели, където шоубизнесът е в пъти по-развит.
 
Всъщност родният шоубизнес е най-голямата спирачка за подобни предавания. Големите звезди у нас са малко, а тези с чувство за хумор и импровизация още по-малко. Такъв е актьорът Юлиан Вергов и не случайно той е чест гост във всички телевизии. Съвсем наскоро той бе избран за първи гост и в БНТ в новото шоу на Дони. Такъв е и Рачков, но те няма да са всяка вечер.
 
"Шоуто на Николаос" също ще разчита на бенд, акцентът пак ще е с основен гост. Своя рубрика ще има познато лице - Славена Вътова. Бившата Мис България обаче ще трябва сериозно да се доказва на новото поприще, защото досега не е успяла като жури в "България търси талант" да попадне в графата "любимци на публиката". 
 
Всъщност най-голямото признание за Цитиридис дойде от самия Слави Трифонов. Независимо, че сравни новия си конкурент с лекарството против хемероиди Цикатридина, видимо взима насериозно новия играч. 
 
Шоуменът и политик покани в своето студио Димитър Рачков, което изненада мнозина и доскоро се смяташе за ерес. Защото се съдеше с клана Халваджиян, а снощи нарече Маги "приятелю". Слави дори анонсира в социалните мрежи своя гост преди самото му излъчване, което не е практика. Мнозина пророкуват, че затоплянето на отношенията между Слави и Халваджиян може да прати "Господари на ефира" в телевизия "7/8". Дали ще се случи ще покаже времето.
 
Звездите идват и си отиват, легендите остават, изстреля снощи Маги Халваджиян в скайп разговора със Слави. Телевизионната "война" за рейтинги в часовия пояс след 22:30 часа започна. Новото лице срещу утвърденото. Комикът срещу вече политика.
 
За зрителите остава надеждата, че конкуренцията ще роди по-добро качество. За Византиеца ще е по-трудно, защото ще му тегне сянката на Слави, а и тази на... Али Реза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

Анонимен

преди 4 години

Единственото разочароващо нещо беше в петък, когато пуснаха сценка с актьори. Това беше най-скучната част от цялата седмица. Колкото по-далеч стои от старото шоу, толкова по-добре за Николаус.

222

Хари

преди 4 години

Винаги ще има хейтъри - това не ми харесва онова не ми харесва, дори да е добре направено. Това да не е цирк, в шоуто има разговори с гости и забавни моменти. Шоуто на Слави беше добре направено но гръка е по свеж от тъжното намръщено лице на Слави, който ''все едно прави шоуто по инерция''.

221

Анонимен

преди 4 години

Някой да му обясни на тоя защо е там, там е да забавлява зрителите а не да се смее сам и да се чуди от време на време как е попаднал в шоуто. Аматьорска работа - чиста двойка за оценка

fallback