Reuters

Австралия се намира в най-трудния си период от десетилетия насам. В момента страната се бори с огромни пожари, които взимат жертви, изпепеляват домове и принуждават хиляди хора да напуснат родните си места. Според официалните източници, близо 6 млн. хектара гориста местност е изгоряла, а около 480 млн. животни са загинали.

Трагедията докосна много хора, в това число и известните личности. Никол Кидман, Пинк, Елън Дедженеръс и още много други се включиха в даренията към Австралия, за да подкрепят пожарникарите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Освен това, звездите приканват и своите фенове да последват примера им.

Изпълнителката Пинк публикува в социалните мрежи списък с организации, на които всеки може да дари. Тя обеща да изпрати 500 хиляди долара към Австралия, за да може страната да се справи по-бързо с трагедията. 

„Съкрушена съм от това, което се случва в Австралия. Мислите ми са с всички, които се намират там в момента“, пише изпълнителката в социалните мрежи. 

Примерът ѝ последва и Никол Кидман, която е родом от Австралия. Тя също обеща да дари 500 хиляди долара и написа, че „мислите ни и молитвите ни отиват към всички в Австралия, които са засегнати от пожарите“.

Хю Джакмън, който също е австралиец, не споменава своето дарение, но публикува снимка, с която приканва своите фенове да се включат в помощите. Елън Дедженеръс също не оповестява колко точно е отделила за Австралия, но подкани последователите си да я последват в даренията. „Почти е невъзможно да се разбере колко точно голяма е огнената катастрофа в Австралия. Ето три организации, на които аз вече дарих средства. Надявам се и вие да ме последвате“, пише телевизионната водеща под серия от снимки, на които се вижда какво са причинили пожарите досега.

Още за звездите, които набират средства за Австралия, четете в Tialoto.bg 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase