Reuters

Два дни след като бяха раздадени наградите „Златен глобус“ вече са ясни и претендентите за БАФТА. Филмът на Тод Филипс „Жокера“ доминира с 11 номинации, следван от „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе и „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, които участват в 10 категории.

Носителят на „Златен глобус“ за най-добър филм „1917“ също е сред отличниците и при BAFTA. Той е номиниран цели 9 пъти, включително отново за „най-добър филм“ и за „най-добър английски филм“. В първата категория „1917“ ще се бори с „Жокера“, „Ирландецът“, „Имало едно време в Холивуд“ и „Паразит“.
 
Марго Роби пък ще се състезава срещу себе си в категорията за най-добра поддържаща актриса. Разбира се, тя няма да е единствената в списъка. Компания ѝ правят Лора Дърн, която спечели „Златен глобус“ за играта си в „Брачна история“, Скарлет Йохансон за „Джоджо заека“ и Флоренс Пу за „Малки жени“.
 
В категорията за най-добра актриса пък се борят Джеси Бъкли за Wild Rose, Скарлет Йохансон за „Брачна история“, Сърша Ронан за Малки жени“, Чарлийз Терон за „Бомба със закъснител“ и Рене Зелуегър за „Джуди“.

Още за наградите БАФТА четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase