Снимка: Ройтерс

Кинопродуцентът Харви Уайнстийн успя да се договори за гаранция от 25 млн. долара, с която да се прекратят всички обвинения срещу него.

Споразумението все още не е одобрено от съда. Но то ще реши всичките проблеми на киномагната. Споразумението е изработено така, че Уайнстийн да не трябва да признава вината си, нито да вади пари от собствения си джоб. Сумата от 25 млн. долара ще покрият застрахователните компании на "Уайнстийн ко".

Все още не са ясни и условията за споразумението. 6,2 милиона долара ще трябва да си поделят 18 от жертвите на продуцента. По този начин всяка от жените ще получи по 500 000 долара. Останалите 18, 5 милиона долара са предвидени за делото и неочаквани претенции в бъдещето.

Катрин Кендъл, актриса и потърпевша каза, че се е съгласила, защото иначи ще попречи на останалите жени да получат обезщетението си.

"Не го харесвам, но не знам какво бих могла да направя срещу него", коментира актрисата.

За 6 януари е насрочено дело срещу Уайнстийн за изнасилване. Той не се признава за виновен и продължава да твърди, че случилото се е по взаимно съгласие. Гаранцията на киномагната беше увеличена от 1 милион на 5 милиона долара, заради измами с електронната проследяваща гривна, с която се предполага, че е измамил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase