Снимка: Фермата

Люта битка за насъщния видяха зрителите на старта на петия сезон на "Фермата" тази вечер. Разделените на чорбаджии и сиромаси в новия сезон участници се впрегнаха в щафетно състезание по плуване, за да заслужат храната си през първата седмица в шоуто. Всеки отбор излъчи по четирима представители, които да тестват силите си в ледените води на язовира.

Честта на богатите защитиха спортистът Сами Хоссни, контузената в коляното архитектка Кристияна Брънзалова, английската възпитаничка Елизабет Илчева и собственикът на агенция за недвижими имоти Митко Калайджиев.

За насъщния на бедните се бориха маникюристката Силвия, младата фотографка Велислава, военният Станислав и автомонтьорът Краси.

Състезанието стартира със завидна предина за сиромасите, но в последния възможен момент бившият национал по плуване Сами Хоссни обърна играта и задмина Станислав като торпедо. Така чорбаджиите се запътиха към първата си седмица във "Фермата" с шест кошници със скъпи продукти, сред които алкохол, шоколад, ядки и сьомга. Съседите им от своя страна започват приключението си в пети сезон на шоуто с класическа трапеза за сиромаси, включваща боб, ориз и леща.

"Фермата: Нов свят" стартира с 21 участници, разделени в два отбора и две напълно автономни стопанства, между които има триметрова стена, символи на разединението.

Преди да се наложи да плуват като олимпийски шампиони за правото да се нахранят прилично през първата седмица от престоя си в шоуто, сиромаси и чорбаджии бяха сюрпризирани и от новината за първи дуел. За място във "Фермата" ще се борят хомофобът Иван Милин и балканският шампион по културизъм Тихомир Рангелов, който е открит гей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase