Снимка: Instagram
fallback

Австралийско списание направи гаф с известна манекенка. В най-новия си брой WhomMagazine публикува интервю с модела Адут Акеч Биор, придружено от няколко снимки. Една от тях обаче не е нейна, а на друга чернокожа жена. Грешката внесе смут в социалните мрежи.

След като си купила списанието, Адут, която има сомалийски произход, била шокирана, че екипът, който разговарял с нея, не може да направи разлика между две чернокожи жени.

"През последните няколко дни обмислях внимателно как да подходя към тази ситуация, която не ми харесва", написа моделът в Инстаграм и качи снимка със страниците на изданието. Тя поясни, че в материала говори за отношението на хората към бежанците и въобще как се възприема по-тъмния цвят на кожата. По думите на Акеч, онова, което видяла, я разстроило и разгневило

Вижте още за случая в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Сега чак разбирам че Сомалия има силно развит моден бизнес и някаква известна манекенка.Да и се чуди човек на тази защо не си стои в Сомалия,там такава грешка няма как да се допусне.

15

Пернишко кюмбе

преди 4 години

А защо е избрала АВСТРАЛИЙСКО списания да се снима ? Такива "грешки" са невъзможни да се случат в СОМАЛИЙСКО модно списание . Що не се е снимала там ? Редакторите на сомалийските модни медии са били шокирани и разгневени че една сомалийска мЪникенка не е предпочела тях.Това е като тукашните русофоби . Обичат мамаша си Раша ама ходят да живеят в омразния им Запад. Че и мрънкат след това .

14

Анонимен

преди 4 години

Злобее като *** след избори Пък и боята им е подобна само дето кришевската е по ***

fallback