Снимка: архив, Reuters
fallback

Американската певица Мадона, заяви, че се е почувствала като "изнасилена" от публикувана за нея статия във в. "Ню Йорк таймс" и се закани да продължи да се бори с "патриархалното общество", съобщи Франс прес.

Кралицата на попмузиката припомни, че е допуснала авторката на материала да изкара дни и месеци с нея.
"Дадох й възможност да проникне в свят, който малцина могат да видят. Но журналистката избра да се съсредоточи върху тривиални теми, от рода на плата на моите завеси, етноса на дубльорката ми и възрастта ми. Всички тези неща тя изобщо не би ги споменала, ако бях мъж!"

Публикуваната обширна статия в "Ню Йорк таймс" бе озаглавена "Мадона на 60".

"Почувствах се като изнасилена, точно както това наистина ми се случи на 19 години, пристигайки в Ню Йорк!", довери певицата.

По думите на Мадона нюйоркският вестник си оставал един от бастионите на патриархата, пише БТА. Звездата, която през месец август миналата година навърши 60 години, се зарече никога да не изостави борбата си срещу патриархалните нагласи, дълбоко вкоренени в съвременното общество. Което имало тенденция да осквернява всичко позитивно и най-вече силните и независими жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ШОПАР

преди 4 години

Това е американската Сашка Васева.

15

Анонимен

преди 4 години

Правораздаване заради нечии чувства... Това Сталин, Торквемада, Пол Пот, другаря Мао ряпа да ядат.Била се почувствала... Бе я върви при твоя родител едно...

14

БургаШки лешпер

преди 4 години

До anon: сега иска, ама няма :):):)

fallback