Reuters
fallback

Краят на "Игра на тронове" не беше по вкуса на всеки. Много от феновете дори поискаха да бъде наново сниман целия осми сезон. Но така или иначе сериалът свърши, а с него се разделиха и актьорите, които осем години се бореха за Седемте кралства. Някои от фактите, свързани с тях обаче останаха скрити от зрителя. 

След като бива продадена на хал Дрого от брат си, Денерис Таргериен преминава през ада, за да застане начело на Дотраките. По този начин тя се превръща в "Калииси", което на техния език означава кралица.  През 2012 г. повече от 150 бебета са били кръстени по този начин именно на героинята на Емилия Кларк в сериала. 

Жената на Роб Старк е изиграна от Уна Чаплин, която е внучка на легендата Чарли Чаплин. Не само тя обаче е с известни корени. Ролята на Визерис Таргениан, братът на Денерис, е поверена на Хари Лойд, който е от рода на Чарлз Дикенс.

Още любопитни факти за "Игра на тронове" четете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Някой си

преди 4 години

Толкова шум около тоя сериал и накрая един посредствен финал, без да броим гафовете. Тъпо,тъпо,та чак елементарно ама е обяснимо все пак автора Мартин остави евреите сами да завършат Играта на тронове преди той да напише финала на книгите.

12

Нострадамов

преди 4 години

Нека обобщим. - Ако си мъжкар - умираш .Ако си смел - умираш. Ако търсиш справедливост - умираш като преди това страдаш много. Красивите и добри жени винаги са унижавани. Трябва да си красива *** или откачалка за да останеш жива .Грозните , подлите, садистите, извратените - живеят най дълго .... Абе почти като в истинския живот . Затова и има толкова които го харесват .... а единственото което не знам за тоя сериал е .... защо продължи толкова дълго .

11

Анонимен

преди 4 години

Калииси се превърна в Лудата кралица. Честито на всички, кръстили дъщерите си така. В училище ще е весело.

fallback