Кадър: HBO
fallback

Актрисата Емилия Кларк разкри, че за ролята си в "Игра на тронове" е изучавала видеа на Хитлер за своите собствени речи. 32-годишната актриса призна пред Variety, че е изучавала поведението на известни диктатори за своите сцени.

"Постоянно давам някакви речи на измислени езици, гледах много видеа (сега ми изглежда смешно) на известни диктатори и лидери, които говорят на различен език, за да видя дали ще разбера какво казват без да зная езика“, обясни актрисата.

Тя е уверена, че човек може да разбере смисъла, без реално да разпознава думите. Интонацията и поведението са ключови.

Емилия Кларк - за фаталните часове на крачка от смъртта

"Така че си помислих: "Ако аз мога да повярвам на всяка дума, която казвам, то и публиката ще го направи дори без да гледа превода".

Освен че е трябвало да изнася речи на чужди и измислени езици, те били и доста дълги. Кларк призна, че е упражнявала последната си епична реч в осми сезон цели два месеца.

"Тогава се случи най-странното нещо – отидох на снимачната площадка, дори нямах нужда да го изрепетирам. Стана от първия път", разкри актрисата. "Това беше първият път, в който си изкарах цялата реч без да обърквам нищо", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

И ся ко' стана

преди 4 години

По-жалък край на сериал не съм виждал . Тия фенчета дето го карат по инерция от славата на предишните сезони може и да не се съгласят с мен ама това дето ни го пробутаха за "край" няма нищо общо с историята в "Игра на Тронове" . Някаква блудкава пумия колкото да приключат и да дръпнат шалтера . И със всичките тия издънки... чашки от Старбъкс и пластмасови бутилчици .... хах

22

Димо

преди 4 години

Нямаха търпение да се приключи сезона. 6 серии, пълни с мълчание и без диалози и действие, нещо което го нямаше в предните сезони. Тотална липса на творчески талант, че им отне и две години. Накрая сигурно всички са си отдъхнали, че мъката свърши.

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 176 лева е с 6 лева по-скъпо от това, което заслужават плужеците на HBO. Който иска, да им пълни гушите на сбирщината продуценти и *** - това, че пр-ите им ги защитават, не променя фактите, дори показва, каква отчайваща некадърност цари зад иначе гръмките им изказвания.

fallback