Кадър: HBO

Актрисата Емилия Кларк разкри, че за ролята си в "Игра на тронове" е изучавала видеа на Хитлер за своите собствени речи. 32-годишната актриса призна пред Variety, че е изучавала поведението на известни диктатори за своите сцени.

"Постоянно давам някакви речи на измислени езици, гледах много видеа (сега ми изглежда смешно) на известни диктатори и лидери, които говорят на различен език, за да видя дали ще разбера какво казват без да зная езика“, обясни актрисата.

Тя е уверена, че човек може да разбере смисъла, без реално да разпознава думите. Интонацията и поведението са ключови.

Емилия Кларк - за фаталните часове на крачка от смъртта

"Така че си помислих: "Ако аз мога да повярвам на всяка дума, която казвам, то и публиката ще го направи дори без да гледа превода".

Освен че е трябвало да изнася речи на чужди и измислени езици, те били и доста дълги. Кларк призна, че е упражнявала последната си епична реч в осми сезон цели два месеца.

"Тогава се случи най-странното нещо – отидох на снимачната площадка, дори нямах нужда да го изрепетирам. Стана от първия път", разкри актрисата. "Това беше първият път, в който си изкарах цялата реч без да обърквам нищо", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase