Снимка: архив, Reuters
fallback

Британският певец Елтън Джон подкрепи призива на американския актьор Джордж Клуни да бъдат бойкотирани хотелите, свързани с брунейския султан, който се кани да наказва със смърт хомосексуалистите, предава БТА.

Oще по темата
Сър Елтън, който през 2014 година сключи брак с приятеля си Дейвид Фърниш, похвали в Туитър инициативата на Клуни. "Приветствам неговата твърда позиция срещу дискриминацията и репресиите на гейовете в Бруней и апела му да бъдат бойкотирани султанските хотели", написа певецът в социалната мрежа.

"Нужно е да изпратим ясно послание", твърди Елтън Джон. "Ние със съпруга ми Фърниш отдавна бойкотираме хотелите на султана и ще продължим да го правим". Певецът посочи и точно кой хотел трябва да бъде бойкотиран - хотел "Дорчестър" в Лондон на улица "Парк лейн".

По-рано Джордж Клуни излезе с призив да бъдат бойкотирани девет луксозни хотела, свързани със султана на Бруней. Сред тях са "Бевърли хилс" и "Бел еър" в САЩ , "Мьорис" и хотел "Плаза Атене" в Париж.

"От трети април в Бруней ще бъдат пребивани с камъни до смърт всички брунейски граждани, осъдени за хомосексуализъм", предупреди Клуни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Става въпрос за смъртна присъда по особено жесток и дивашки начин. Не става въпрос за забрана на поредния *** гейпарад или някаква показност, която е неприемлива. Правете разлика все пак.

13

Анонимен

преди 5 години

Като го гледам как изглежда и не се учудвам на ориентацията му.Предизвиква силно гадене.

12

Анонимен

преди 5 години

ужас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! редовен англичанин.....

fallback