Снимка: iStock

Продукти:

¼ чаша соев сос
1 супена лъжица сос хойсин
1 супена лъжица сусамово олио
2 чаени лъжици захар
1 супена лъжица пресован чесън, пресен
1 супена лъжица стрита сушена люта чушка
500 г телешко, нарязано на тънки стекове
1 супена лъжица фъстъчено олио
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
 
Приготвяне:
 
Разбъркайте в голяма купа соса хойсин, соевия сос, сусамовото олио, захарта, чесъна, чушката. В получената марината потопете нарязаното месо. Трябва да бъде изцяло покрито, за да поеме добре. Похлупете с капак и поставете в хладилник за през нощта.
 
Загрейте фъстъченото олио в дълбок тиган (уок тиган) на средна температура. Запържете ситно нарязания пресен лук за 10-20 секунди, като разбърквате. Добавете и месото в тигана. Гответе по 5 минути от всяка страна.
 
Сервирайте върху канапе от сварен ориз. По желание поръсете месото със сусам.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase