Снимка: архив, Reuters

Без значение колко богати и успешни са световните знаменитости и те като обикновените хора не са имунизирани от различни мании и неврози. И едно от най-често срещаните заболявания е обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Диагноза, с която живеят милиони души по света.

"Когато възниква обсесивно-компулсивното разстройство, човек има неволни повтарящи се мисли, поради които той трябва да извършва определени действия многократно.

Натрапчивите мисли и действията са познати на почти всички - може би загрижени за предстоящото събитие, опитвайки се да се отървем от отегчена песен за няколко дни или след като сте напуснали къщата, се притеснявате дали сте изключили печката или пък дали сме заключили вратата. И това не е патология.

Някои натрапчиви действия, например потропване с пръсти по масата, дори могат да подобрят ефективността на работата ни, като премахнат излишния стрес. Болестта се диагностицира само ако обсебващите идеи и действия са твърде досадни, отнемат много време и се намесват в ежедневните дейности и комуникацията с хората", обяснява психологът Роза Мелникова пред Wday.ru.

Кои са звездите, които са диагностицирани с подобен проблем?

Вижте от какво са обсебени звездите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase