Снимка: БТА
fallback


Принц Хари и съпругата му Меган отказаха ВИП-ложите на Игрите "Инвиктус" в Сидни и седнаха сред феновете, за да наблюдават заключителната част от игрите преди церемонията по закриването им тази вечер, предаде ДПА.

По-късно към тях се присъединиха Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория и заедно насърчаваха състезателите от трибуните, докато САЩ и Холандия играеха на финала на баскетболния турнир за хора в инвалидни колички. Игрите "Инвиктус" са учредени от принц Хари и в тях участват военнослужещи, които са били ранявани по време на мисия.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха закачили на реверите си червен мак, който в англосаксонските държави е символ на отдаване на почит към загиналите военнослужещи във военни конфликти, предаде БТА.

Двамата връчиха медалите на спечелилия американски отбор пред погледите на зрителите, изпълнили до краен предел стадиона. Всички белите за заключителната част на игрите бяха разпродадени.

На церемонията по връчването на наградите на Австралийското географско дружество принц Хари изрази безпокойство във връзка с опазването на околната среда с думите, че е тежко да се гледа как глобалното затопляне променя завинаги съкровищата на природата в Австралия.

Гастролът на Хари и Меган продължава в Нова Зеландия, където те ще са на тридневно посещение преди да се приберат в Лондон. Очаква се те да пристигнат днес там като това е последната спирка в тяхната 16-дневна обиколка в Южния Тихи океан, предаде Асошиейтед прес.
Принц Хари и съпругата му Меган ще се срещнат с министър-председателката Джасинда Ардърн, ще се разходят в един от националните паркове, ще се срещнат с младежи, които се обучават в областта на киноиндустрията.

Двойката ще пристигне със същия самолет, с който ще се върнат в страната си участниците в игрите "Инвиктус" в Сидни, основани от Хари през 2014 г. Игрите дават възможност на болни и ранени военнослужещи и ветерани възможността да се състезават в спортове като баскетбол с инвалидни колички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Аман

преди 5 години

Аман от от вас ,евтини драскачи.Оставете ги и тях и нас на спокойствие.Толкова ли няма какво да пишете

2

Важното е, че

преди 5 години

"Всички БЕЛИТЕ за заключителната част на игрите бяха разпродадени". Не намирисва ли на расизъм? А ЧЕРНИТЕ?

1

Анонимен

преди 5 години

Сред феновете с костюми за по 5000+ евра във VIP ложата, където са платили сигурно 20 пъти повече з билет, защото е имало 12 степенп меню....

fallback