Reuters

След като се появи с по-широко палто на сватбата на принцеса Южени, Меган Маркъл затвърди слуховете, че е бременна. Два дни по-късно от двореца в Кенсингтън потвърдиха, че тя и принц Хари очакват първото си дете през пролетта на 2019 г. 

Херцогът и херцогинята на Съсекс спазват строгия кралски протокол още преди да сключат брак през май тази година. С идването на новината, че ще стават родители, те ще трябва да спазват още куп ограничения, свързани с бъдещия седми наследник на трона.
 
По традиция жените в кралския двор съобщават за бременността си около 12-ата седмица. Дотогава по принцип лекарите смятат, че има по-голям риск за бебето и всъщност същинската женска консултация започва след това. Подобно на Кейт, Меган също използва някои трикове, за да прикрие наедрялото си коремче. Разбира се, за това й помагаха куп стилисти, които се грижат за нейния гардероб.
 
Когато са в по-напреднала бременност, британките правят така наречения „Baby Shower“ или нещо като парти в чест на бъдещото си дете, което прилича на българската погача. На нея те събират най-близките си приятелки, които носят подаръци и се черпят за здраве. Меган няма да може да направи такова събиране, нито да приеме какъвто и да е дар за бебето по време на бременността.
 
Хиляди бременни по света тръпнат да мине четвъртият месец от бременността, за да научат пола на бебето. По този повод също се правят празненства, на които бъдещите родители обявяват по най-различни начини дали ще имат момче или момиче. Уви, Меган и Хари няма как да последват примера им, защото те до последно няма да знаят пола. Според източници, близки до британския кралски двор, Уилям и Кейт са научили пола на третото си дете едва след като пристигнали в болницата непосредствено преди раждането.
 
Все пак, ако Меган и Хари се интересуват с какъв наследник ще се сдобият, те могат да нарушат протокола.
 
Още за традициите при бременните в кралското семейство четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase