Снимка: istock
fallback

Продукти:

120 г шоколад
4 с.л. масло
1 с.л. захар
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
2 жълтъка
¼ чаша сладко от кайсии или друго по ваш избор
1 с.л. коняк

Приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. На водна баня разтопете начупения шоколад заедно с маслото, захарта, царевичното нишесте и ванилията. Бъркайте непрекъснато, за да се получи хубава гладка смес. След като шоколадът се разтопи, премахнете купата от котлона и оставете да се охлади за 2-3 минути.

След това прибавете яйцата и жълтъците и отново разбъркайте. Във форма за мъфини сложете хартиени кошнички и напълнете всяка със сместа, като оставите около един пръст разстояние от края на хартиената формичка. Печете в продължение на 10-12 минути. Мъфините трябва да останат с по-мека вътрешност.

В купичка сложете малко от сладкото и прибавете към него коняка. Сервирайте мъфините, като ги премахнете от хартиената опаковка и сложите върху тях от сладкото с коняка. 

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

Още пия млякото от вчерашната "рецепта" за пържоли... Благодарим ви, списвачи!

1

Диди

преди 5 години

Брашно не се ли слага?

fallback