Снимка: Bulgaria On Air

Мис Свят България Калина Митева за 2018 г. ще представи страната ни на финалния конкурс Мис Свят в Китай. Това е, може би, най-гледаното събитие след Оскарите.

Младото момиче е модел от година и половина, а преди това стои от другата страна на фотографския обектив и снима. Калина е завършила Руския Лицей и владее свободно руски, английски, а в момента изучава и испански език.

Моделът решава да избяга от клишето на миските, които се борят за световен мир. Нейната кауза е малко по различна. Калина иска да помогне на деца в нужда, които преживяват криза в семейството. Целта на нейната кауза е да помогне за прехода от стресиращата среда към по-устойчиво обкръжение.

"От 5 години моето семейство са приемни родители, имам опит с това. Титлата ще ми даде повече възможности да постигна по-добри резултати", каза Калина пред Bulgaria ON AIR.

"Свързах се с няколко миски, те са отворени да ми помогнат. Получавам помощ от напълно непознати хора. Очаквам да се запозная с момичета от цял свят, от които ще попия доста знания. Искам да покажа красотите на България", посочи Мис Свят България 2018.

Калина не е чела или чула обиди по свой адрес и с усмивка сподели, че коментарите за нея са изцяло позитивни. Обича да спортува - любителски играе волейбол и футбол, кара ски и често посещава Витоша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase