Instagram
fallback

Серена Уилямс качи видео в Instagram, в което е полугола. Преди да го видят, много нейни фенове си помислиха, че тя е решила да покаже прелести за някое списание и клипът показва част от фотосесията. От посланието обаче става ясно, че тенисистката е едно от лицата на кампанията за по-голяма осведоменост за рака на гърдата, който всяка година покосява хиляди жени по цял свят.  

"По случай Световния месец за борба с рака на гърдата записах версия на световния хит на „Дивайнълс“ - "I touch myself", за да напомня на жените да се самонаблюдават по-често", написа Уилямс под видеото, с което изтъкна колко важна е профилактиката. 
 
"Да, това ме изкара от моята зона на комфорт, но реших да го направя, защото това е проблем, който засяга всички жени, от всички цветове, по света"“, обясни Уилямс и изтъкна, че ранното откриване на рака може да спести живота на много жени. 
 
Видеото на спортистката, която допреди няколко месеца кърми дъщеричката си Олимпия е част от проекта "I Touch Myself". Той бе създаден в памет на Кристи Амфлет - австралийска певица и бивша фронтдама на групата „Дивайнълс“, която почина от рак на гърдата. 
 
Световният месец за борба с рака на гърдата е глобална инициатива през октомври, имаща за цел да подобри осведомеността на жените за тежкото заболяване и ги насърчи да отидат на скрининг. По този повод в много страни, включително и в България, се провеждат безплатни прегледи. 
 
Видеото с тенисистката може да видите в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

me

преди 5 години

Веднага да се облече!

21

;-)

преди 5 години

Така като гледам, не помага особено на каузата за рака на гърдата - от 41 коментара, нито един по тази тема.

20

Анонимен

преди 5 години

предполагам,че тя/и не само тя/ всяка вечер се съблича

fallback