Снимка: Bulgaria On Air

Видео 12.09.2018

Балерина, студентка по право... "Царица на виното"

Титлата "Царица на виното" тази година отиде при младата студентка по право, която освен това се занимава и с класически балет.

Бояна Ацева се пребори с конкуренцията и победи 6 претендетки за короната.

"Царица на виното" се проведе в село Старосел в Деня на гроздобера – 9 септември. Председател на журито беше Евгения Калканджиева, а самият конкурс е свързан с традициите и няма нищо общо с модно ревю по бански.

Тя обясни, че всяка от седемте претендентки е била облечена в носия от различни етнографски области. Веднага след избирането на победителката, "Царицата на виното" е била качена в корито, пълно с грозде. Коронясаната красавица е трябвало да смачка първите зрънца, от които да потече първия гроздов сок. Така ритуално е открит и гроздобера, разказа самата Евгения Калканджиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че всички участнички са изпълнили и ритуален тракийски танц, който представлява молба към бог Дионис за плодородие.

"Царицата на виното" Бояна Ацева mcu сподели, че участието ѝ в конкурса е оставило хубав спомен и е било преживяване, от което е научила много.

"Случайно разбрах за конкурса, реших да се пробвам, тъй като е доста нестандартен. Излиза извън всички рамки на познатите ни конкурси за красота", добави Ацева.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 месеца

Селения, грозде и тепсия, всички хълцат за ракия. :)))))))

4

Анонимен

преди 8 месеца

Поредната ганчовска простотия ... нямам думи.

3

Ами

преди 8 месеца

Ихуу