fallback

Общ преглед

Принц Хари и Меган си казаха "Да". A архиепископ Уелби ги обяви за законни съпруг и съпруга на церемония в готическия храм "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Те се oжениха, спазвайки традициите на Англиканската църква - важен елемент в монархията, откакто по настояване на Хенри Осми Църквата на Англия се отделя от Римокатолическата през 1534 г.

Oще по темата

Меган бе заведена до олтара от бащата на Хари - принц Чарлз, след което застана до съпруга си.

Церемонията бе водена от преподобния Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор, а на нея присъстват около 600 гости. Кентърбърийският архиепископ, духовният лидер на Англиканската църква Джъстин Уелби води размяната на обети.

Церемонията продължи един час и включва църковни песни и четения на Библията. Известната британска госпел певица Карен Гибсън и хорът и изпълниха соул класиката "Stand by Me" на церемонията. Свири също челистът Шеку Кане-Мейсън, в програмата бе и уелското сопрано Елин Манахан Томас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 5 години

Обичат се, взеха се, какво пък? А иначе, не е ли сватбата на Хари възмездие за причинените страдания на Уолис Симпсън, принцеса Маргарет, лейдиДайяна? Кралицата изглеждаше доста слисана, Кейт се държеше перфектно (добра школовка от майката), но останалите членове на кралската фамилия май чудесно се забавляваха. Особено при проповедта. на пастора, типична за Америка.

72

Хари Потър будалата

преди 5 години

Този Хари е по-глупав и от Хари Потър. Взел си е булка: 1) грозна и не със синя кръв, 2) развеждана,3) по-стара от него с няколко години,4) наполовина е мулатка. Даже четох,че се слагала и на Уилиям, Кейт ревнувала и затова родила 3-тото си дете. Знае ли човек, то да остане в двореца сигурно е била готова на всичко,знаем че кралицата не я искаше до последно. Дори собствената и сестра я мрази и не знам дали я поканиха на сватбата или не. На бас,че ако не роди едно чернл*че ще се разведат догодина

71

Анонимен

преди 5 години

За злобата на родна земя съм съгласна, но сватбите на коронованите особи са част от "зрелището".Заржда се интрига между двете дами на сърцата на кралските внуци.Мило назоваваната Кейт е зодия козирог и със сигурност ще иска да запази превъзходството си в светския живот, но американското момиче зодия лъв е не по-малко сърцато.Интересен е паралелът между визиите на двете преди да срещнат своите рицари.Кейт има няколко снимки със шокираща визия за разлика от артистичната Меган.

fallback