fallback

Общ преглед

МИ-6, аристократ, звезда. В общи линии така изглежда Уиндзор, който е домакин на кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл. Над 100 000 души се очакват в градчето, а на самата церемония в замъка са допуснати 2600 души.

Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, Джордж и Амал Клуни, колегите на Меган от "Костюмари", Опра Уинфри вече са в замъка Уиндзор. Сигурно е, че сред гостите няма да бъдат Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей.

Кралица Елизабет Втора присъди титлите херцог и херцогиня на Съсекс на принц Хари и Меган Маркъл, които ще използват след сватбата.

Титлите на принц Хари, който е шести по ред за наследяване на престола, са херцог на Съсекс, граф на Дъмбартън и барон Килкил. Втората и третата титла се използват в Шотландия и Северна Ирландия.

"Принц Хари така става Негово кралско височество херцог на Съсекс, а Меган Маркъл след сватбата ще стане Нейно кралско височество херцогиня на Съсекс", уточниха от двореца.

Както се очакваше, Меган Маркъл няма да стане принцеса със сватбата, защото не е с благородническо потекло.

Децата на принц Уилям - Джордж и Шарлот, ще са шафери на сватбата на чичо си принц Хари с Меган Маркъл.

Четиригодишният принц Джордж, който е трети подред в наследяването на престола, ще бъде шафер на принц Хари заедно с други три момчета - 6-годишния Джаспър Дайър, кръщелник на принц Хари и син на приятеля му Марк Дайър, и 7-годишните Брайън и Джон, синовете на приятелката на Меган Маркъл Джесика Мълрони.

Младоженката ще бъде съпроводена от шест момичета. Освен принцеса Шарлот, която в началото на месец май навърши 3 години, шаферки ще бъдат две кръщелнички на принц Хари - 3-годишната Флорънс ван Кутсъм и двегодишната Зали Уорън, две кръщелнички на Маркъл - дъщерите на приятелката й Бенита Лит, 6-годишната Рени и 7-годишната Райлън, както и 4-годишната дъщеря на Джесика Мълрони - Айви.

Кум на принц Хари ще бъде принц Уилям.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

сандец, тва путин ли ше идва с Ми-6?

14

Анонимен

преди 6 години

Виктория Адамс колко е нещастна. Олеле.

13

ХЕРЦОГ

преди 6 години

Велики гости!!!

fallback