Снимка: Reuters

Бащата на Меган Маркъл ще я заведе до олтара на сватбата й с принц Хари, а преди важния ден и той, и майка й ще се срещнат с кралица Елизабет II и други старши представители на кралското семейство, съобщиха световните информационни агенции.

Дория Рагланд и Томас Маркъл ще имат "важни роли" на сватбата в замъка Уиндзор на 19 май."В деня на сватбата госпожа Рагланд ще пътува заедно с Меган до двореца Уиндзор, а господин Маркъл ще заведе дъщеря си до олтара в църквата "Сейнт Джордж". Госпожица Маркъл е радостна, че родителите й ще са до нея в този щастлив ден", съобщи прессекретарят на принц Хари Джейсън Наъв.

Имаше различни предположения за ролята на родителите на Меган Маркъл в церемонията. Двамата са се развели, когато тя е била 6-годишна. Томас Маркъл е казвал, че иска да заведе дъщеря си до олтара. Той е на 73 години и е бивш осветител на сапунени опери и ситкоми в телевизията.

Джейсън Наъв уточни, че двамата ще пристигнат от САЩ седмица преди сватбата и ще се срещнат с 92-годишната кралица Елизабет Втора, със съпруга й принц Филип, с бащата на принц Хари - принц Чарлз, с брата на жениха - Уилям и със съпругата му Кейт.

Ще бъде отдадена и почит към паметта на покойната майка на принц Хари лейди Даяна. Двете й сестри и единият й брат ще присъстват на церемонията. Сестрата на покойната принцеса - лейди Джейн Фелоус, ще прочете послание към младоженците.

"Принц Хари и госпожица Маркъл са поласкани от това, че лейди Джейн ще представлява семейството си и ще помогне паметта на покойната принцеса да бъде почетена", съобщи още Наъв.

Принц Хари и брат му Уилям, който ще бъде и негов кум, ще пристигнат в църквата "Сейнт Джордж" пеш.
Меган Маркъл ще пристигне с кола заедно с майка си и ще се срещне с баща си в църквата.
Меган Маркъл няма да има главна шаферка, а всички шаферки и шафери ще са деца, информират още от двореца.

"Тя има много близка група приятели и не иска да обиди никого от тях", каза Наъв. "Те участваха активно в подготовката на сватбения ден и ще са в Уиндзор, както и в Лондон предния ден, а тя е много щастлива, че ще има подкрепата им", добави прессекретарят

.Новороденият син на Уилям и Кейт - Луи, няма да присъства на церемонията, въпреки че родителите му, четиригодишният му брат Джордж и тригодишната му сестра Шарлот ще са там.

Принц Филип, който миналия месец претърпя операция по смяна на тазобедрената става, също се очаква да присъства на събитието.Младоженците няма да се отправят веднага на сватбено пътешествие. Първият им публичен ангажимент като семейна двойка ще е седмица след сватбата.

Напоследък стана традиция на кралските британски сватби младоженците да се целуват на балкона на Бъкингамския дворец. В случая обаче това няма да може да е възможно, тъй като сватбената церемония е в Уиндзорския замък. Запитан дали и на тази сватба ще можем да видим нещо подобно, Наъв отговори, че засега не може да даде информация за целувки.Първата брачна нощ на двойката ще е в двореца Уиндзор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase